Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Kendy očima své příležitostné venčitelky

Pes starý asi 5 let. Kříženec vysoký kolem 60 cm. Drsná béžová srst. V útulku je již přes rok, nejdéle z mladších psů. Když chodí sem a tam podél mříže kotce, nemusí to být hned zřejmé, ale Kendy je osobnost.

Přesto, že touží po kontaktu s lidmi, že se nechá pohladit a moc rád si vezme piškot, s každým se hned nekamarádí. Teprve, když se s někým lépe seznámí, např. na vycházkách, může se vztah stát důvěrnějším. Třeba při odpočinku na lavičce si pak rád k člověku těsně přisedne, kouká mu zblízka do očí nebo mu strká hlavu pod ruku a tulí se.

Vycházky Kendy miluje a je šťastný a vděčný, když ho vezme ven i úplně cizí člověk. Každý den ve 14 hodin vyhlíží příchozí a těší se ven. Ne vždy má ale štěstí, v útulku je spousta dalších psů často uhlazenějšího vzhedu. Navíc psa Kendyho velikosti nelze svěřit každému, děti venčí malé psy a lidí, kteří mohou a jsou ochotni venčit psy velké, se nedostává. A právě tihle psi pohyb nejvíc potřebují.

Kendy si umí vycházku užít, když dostane příležitost. Když má štěstí a najde v lese zajímavou větev, nechce se od ní hnout, kouše ji, drží packami, válí se s ní nebo si s ní lehne a spokojeně odpočívá. V horkém počasí je pro něj asi největší slast koupání v potoce. Lehne si do proudu na břicho a poživačně se rochní ve vodě, nebo z břehu utrhne kořen a při koupeli si s ním háže.

Kendyho horší vlastností je občasná chuť poprat se s jiným psem. Přesto, že v útulku přátelsky vyhlíží i cizí lidi, byl by určitě i moc dobrým hlídačem domu nebo zahrady.




Autor textu: Markéta Mannová

Autor fotografií: Magda Dzurková



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
28. 03. 2024
21:54