Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Jak se daří Kitty

Povídání o Kitty

Kitty byla zabavena kvůli nedostatečné péči, spolu s ostatními 7 psy. Žili na zahradě v různých vyhloubených norách a ve zbytcích ze starých aut. Jediný její kontakt s člověkem byl, že jim tam občas majitel hodil nějaké zbytky. Byla to prostě tragedie. Neznali chůzi na vodítku a já jsem osobně přesvědčené, že první ruka, která ji v životě pohladila byla až u nás.

Zhruba před rokem a půl se tak dostala Kitty do našeho útulku. A nastalo dlouhé zvykání na obojek a vodítko. První vycházky, spíš vláčení, vypadaly beznadějně. Odstupem času se to zlepšilo, zejména díky individuální péči našich dobrovolníků, zejména Zuzky a Patrika.

Pak se Evě zdařilo přes Internet kontaktovat manžele Lukavičovi z Varnsdorfska, kteří měli již zkušennosti s osvojením takového pejska. Byl jím pejsek Rex, ze stejných podmínek jako Kitty.

Dopadlo to vše dobře a k radosti nás všech má Kitty nový domov. Moc jim děkujeme a přejeme mnoho krásných chvil s jejich čtyřnohými přáteli.

L. Dobrovolná, zaměstnanec útulku.


Dopis z nového domova

Dobrý den,
tak se po pár dnech ozývám, abych Vám napsala, jak se má Kitty.

Cesta domů proběhla naprosto v pohodě, celou dobu koukala z okna jako malé děcko, které jede na tábor a už přemýšlí o tom, jak se mu bude stýskat :) Hned po příjezdu jsme jí museli seznámit s krysaříkem a trpasličím pinčem mých rodičů - projevila o ně větší zájem než o Rexe, kterého k našemu údivu docela ignoruje. :)

Velice rychle pochopila, k čemuže slouží postel a v noci pěkně spinká a vydrží až do venčení "bez nehody". Včera byli s Rexíkem poprvé sami doma, zatímco my jsme byli v práci. Musím říct, že nás velice mile překvapila. Byli jsme připraveni na nejhorší, ale doma nás kromě převráceného koštěte nečekala žádná jiná překvapení.

Při návratu nás dokonce vítala vrtěním ocásku. Myslím, že to s ní nebude zas až tak těžké - Rex na tom byl podstatně hůře (v jeho případě to bylo horší o to, že neuměl vůbec chodit na vodítku). Včera jsme jí pro jistotu koupili adresářek a hned jsme jí ho přidělali na obojek. I když pustit ji venku z vodítka bychom rozhodně neriskovali.

Celou neděli nechtěla chudinka nic jíst, ani žádné mňamky, ale včera už jí pěkně šmakovalo. Za odměnu dostala sušené plíce, které spořádala třikrát rychleji než Rexík. :)

Moc Vám za Kitty děkujeme! Průběžně Vám budeme posílat informace o tom, jak se jí daří. A také nějaké fotky, až uděláme.

Přejeme krásný den...
Martina & Pavel



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
28. 03. 2024
11:44