Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Mezinárodní výstava psů všech plemen Litoměřice 24. - 25. května 2003

Je mi milou povinností opět Vás informovat o účasti našeho útulku na květnové výstavě psů v Litoměřicích. Každý rok sem přijíždíme s několika našimi pejsky, abychom se jim pokusili najít nový domov. A ani letos jsme se do Litoměřic nevypravovali zbytečně...
První výstavní den jsme s sebou vzali devět pejsků. Cesta vlakem proběhla bez problémů a již krátce po zahájení výstavy nás bylo vidět na našem obvyklém místě nedaleko pavilonu H. Ať už návštěvníci výstavy či vystavovatelé, kteří sem přijeli předvést své šlechtěné miláčky, snad na nikom nebyla vidět lhostejnost či nezájem o osudy opuštěných zvířat v útulku. Spíše naopak.
Kolem poledne nás již hřál pocit, že ze čtyř našich bezdomovců se stali vážení členové rodiny. Možná nejtěžší pro nás bylo loučení s fenečkou Dinou, která v útulku pobyla téměř půl roku a všechny si nás získala svou milou a hravou povahou. Její noví páníčci však vypadali velmi sympaticky a my věříme, že se u nich má fajnově.
Zajímavý osud tu byl také přichystán pro naši kokršpanělku Kerynku, která se nakonec díky svému původu vrátila zpět ke své prvotní majitelce. Více v TOMTO příspěvku.
V neděli pak byl největší zájem o drobnou černou fenečku Lindu a i ona se nakonec dočkala nových majitelů.
Mimo to nám spousta prodejců věnovala krmení pro psy a v žádném případě nesmíme zapomenout ani na štědré anonymní dárce, kteří přispívali v průběhu obou dnů korunkami do naší kasičky. Celkem jsme zde vybrali částku 6 864 korun a 80 haléřů.
Všem patří náš velký dík. Těšíme se na příští rok.

Jitka Zvolánková

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
06:27