Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Jak Kery našla domov



Kery, sedmiletá anglická kokršpanělka s PP (celým jménem Kalamity Jane Marcato) se do útulku dostala 7. listopadu 2002. Důvody proč se tak stalo zde nebudeme rozebírat. Bohužel pro většinu lidí je sedmiletý pes prostě starý, a tak Kery marně čekala na nový domov.

Vzali jsme ji tedy s sebou do Litoměřic na Mezinárodní výstavu psů (kde každoročně hledáme našim svěřencům nové pány) s nadějí, že se někomu zalíbí. Když jsme přijeli na místo, dostala jsem nápad podívat se po její chovatelce a pozeptat se, jestli třeba neví o někom, kdo by měl zájem o starší fenu. Vyhledali jsme tedy výstavní kruh kokršpanělů a já přemýšlela, co dál.

No, ono se to lehce řekne, ale shánějte někoho, koho jste v životě neviděli. Naštěstí se s námi dala do řeči jedna vystavovatelka, kterou zaujal sestřih Kerynky. Ta nám také potom přivedla její chovatelku paní Růžičkovou. Shledání to bylo opravdu nečekané.

Paní Růžičková se také zachovala jako správná a svědomitá chovatelka, neboť neváhala ihned rozšířit svou sedmičlennou smečku o další fenku (byť původně z jejího chovu).

A tak putovala Kerynka zpátky tam, kde se před sedmi lety narodila.

Napadlo vás, že je to samozřejmost? Že to ani jinak dopadnout nemohlo? Opak je pravdou. Za celých osm let, co náš útulek funguje, jím prošlo značné množství psů s PP, o které majitelé nestáli. Nejednou jsme bez úspěchu kontaktovali chovatele. Paní Růžičková je jediná, která o "svého" psa projevila zájem.


Eva Treschelová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
20. 04. 2024
05:02