Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Dopis od Kláry Korandové

Vážené pracovnice útulku,

          ráda bych se s vámi podělila o radosti, které mi už celý rok dělá mladičká fenečka, které říkám Sára. Pro Sárinku jsem si u vás byla minulý rok v květnu. Od té doby se jí stále nemůžu nabažit. Je tak strašně milá a přítulná, že se z toho člověku až chvěje srdíčko. Sárinka nemá žádný speciální výcvik a učili jsme jí jen základní povely. Je až neuvěřitelné, jak je poslušná. Opravdu poslouchá na slovo a pořád se s námi mazlí a vyžaduje neustálou pozornost.
 
         Sárinku máme 1/2 roku v paneláku a 1/2 roku má obrovský výběh na zahradě. Pochopitelně přes zimu ji máme v teploučku doma. Když je doma, tak je mimořádně přítulná a ráda se schoulí ke mně a k mému příteli do klína, když třeba večer koukáme na televizi. Věrně mi asistuje i v kuchyni, kde má speciální sedátko, aby viděla na stůl od
 
kuchyňské linky. Naproti tomu, když je přes jaro, léto a podzim na zahradě, stává se z ní odvážný hlídací pes, který při hlídání zahrady ochotně zastane naší 10letou fenku německého ovčáka a postará se o pořádný rozruch. Sára má ze všeho nejraději běhání za míčkem a je v tom opravdu vytrvalá. Dokáže běhat i několik hodin v kuse. Menší problém jí dělalo ze začátku plavání, kdy se bála vody. Šetrným přístupem jsem ale docílila, že už skáče do vody sama od sebe a nakonec z ní nechce ani vylézt!
          Sárinku máme všichni moc rádi a jsme šťastní, že se stala členem naší početné rodiny. Se psy máme již dlouholeté zkušenosti a tak si troufnu říci, že se u nás má královsky.
Díky ní je náš život krásnější a milejší. Přeju takové štěstí i ostatním pejskům, kteří na svého páníčka teprve čekají.

Klára Korandová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
20. 04. 2024
13:44