Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Povodně na Labi a útulek v Ústí nad Labem

Povodně na Labi a útulek v Ústí nad Labem

Předně bychom měli uvést, že náš útulek je umístěn dostatečně daleko od Labe i jiných vodních toků a následky povodní, kterých se týká tento příspěvek, nebyly tedy přímé.

Povodně, které postihly Českou republiku v roce 2002, nevyhnaly z domovů jen lidi, ale i zvířátka - v našem případě psy. To se projevilo i na obsazení našeho útulku. V kritických dnech při a krátce po povodni jsme vedli v naší evidenci přes 60 psů.

Psi, kteří u nás našli útočiště, se dají rozdělit do dvou skupin. První z nich patřili konkrétním majitelům, kteří je u nás umístili provizorně, neboť byli sami vyplaveni. O své psy se docházeli starat, venčit, krmit a uklízet. Druhou větší skupinou byli psi, kteří byli odchyceni různě po městě a jejich majitele jsme neznali.

  psů v útulku v době záplav značně přibylo
Protože kapacita útulku je 25-30 psů, uvítali jsme možnost umístit některé psi mimo útulek. Některé psy se podařilo umístit na zahradách různých známých a příbuzných pracovníků útulku, některé psy si vzali domů dobrovolní pečovatelé.
část menších psů jsme naložili do aut a odvezli do Krupky   provizorní bydlení v Krupce - na podlahu přijdou piliny
Děkujeme touto cestou VŠEM, kteří nám takto pomohli. A výslovně zde uvádíme p. Máčkovou z Krupky, která umožnila umístit na svém pozemku větší množství menších psů a potřebnou dobu jim poskytla péči. Dokonce pro tři z nich našla nový domov. Dále bychom zde zmínili p. Korbelovou a p. Eimutovou, které umožnily umístění většího množství větších psů v ZO kynologie v Trmicích a staraly se o ně (v případě p. Eimutové mluvíme samozřejmě o péči nad rámec jejích pracovních povinností v útulku).
skutečné hromady krmení od štědrých dárců   Větší množství psů sežere více krmení. To je výsledek logické úvahy. Naštěstí se našla řada dárců, kteří pomohli i s tímto problémem.
Opět jmenujeme jen některé (ty největší) dárce. Byly to firmy: Plaček z Poděbrad (100x 2,7kg balení krmiva Eukebana + misky) a Bono z České Skalice (100x 5kg balení krmiva Bono Aktiv Impuls + 336x 850g konzerv krmiva Bono).
Děkujeme za všechny pejsky.
Stranou bychom však nechtěli nechat ani drobné dárce, u kterých často neznáme ani jména. Krmení přinášeli přímo do útulku. Takto jsme pro naše svěřence získali přes 2O desetikilových pytlů s krmením různých značek.

Za všechny naše svěřence ještě jednou DĚKUJEME!



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
28. 03. 2024
16:32