Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Chlumecký voříšek

Dne 19. června 2010 jsme se zúčastnili výstavy Chlumecký voříšek.

S nedůvěrou jsme sledovali oblohu, protože den před výstavou vydatně pršelo. Naštěstí ráno se vyčasilo a nakonec vykouklo i sluníčko a my jsme vyrazili. Výstava se konala na chlumeckém kynologickém cvičišti. My jsme se rozhodli, že náš útulek bude reprezentovat Ben, Darka a Fifi.

Cesta proběhla v pohodě, až na to, že Darka odmítla jet v zavazadlovém prostoru a přestěhovala se během jízdy na sedačku. První potíže se objevili při veterinární kontrole. Fifi se rozhodla, že na ní nikdo nebude sahat. Po překonání tohoto problému jsme se připravili na předvádění.

První nastupovala Michalka s Benem. Velmi hezky se předváděl a nakonec skončil na 3. místě. Jako druhá nastoupila Fifi. V chodu se dobře předváděla, ale kámen úrazu nastal, když si ji chtěli rozhodčí pohladit a ona nechtěla. Tím ztratila naději na přední umístění. Vůbec jsme se na ní nezlobili, protože nikdo nevíme, co ji v životě potkalo, a proč ztratila důvěru k lidem. Jako poslední nastoupila Míša s věčně dobře naladěnou Darkou. V silné konkurenci psů bez PP obsadila 3. místo.

Prožili jsme příjemný a úspěšný den, setkali jsme se s pejsky, kteří pocházeli z našeho útulku a nyní mají již nový domov. A tak se těšíme zase na příští rok.



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
24. 04. 2024
06:27