Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Teplická Voříškiáda (11.9.2005)

U příležitosti 10. výročí působení Ligy na ochranu zvířat v Teplicích se dne 11.9.2005 konala v prostorách Šanovské mušle v Teplicích výstava voříšků. Takovou akci, navíc konanou lidmi z oboru si náš útulek nemohl nechat ujít. Proto jsme neváhali a pět našich svěřenců jsme přihlásili. Soutěžili tito voříšci: kategorie malí - Bondy, kategorie střední - Robin a Bárt, kategorie velcí - Kent a Frigo. Cestovali jsme vlakem, jako obvykle.

Výstava se konala v krásném lázeňském prostředí odpovídajícím svou vznešeností tak důležité akci. Hned po příchodu bylo cítit přátelskou a vlídnou atmosféru. Kromě posuzování v kruzích probíhala doprovodná vystoupení. Mimo jiné např. módní přehlídka. Také hrála kapela. Během celé akce malovaly děti z dětských domovů na přistavený trolejbus, který bude jízdou po Teplicích připomínat opuštěná zvířátka i děti. Celou akci moderoval Karel Voříšek - také kdo jiný by se mohl chopit moderování Voříškiády, že?

Výsledky byly vyhlašovány postupně, vždy po posouzení kategorie. Při vyhlašování kategorie středních psů jsme již věděli, že nepojedeme domů s prázdnou. Bárt obsadil 2. místo a získal krásný pohár a spoustu dalších cen. Naše radost se ještě násobila, když Frigo vyhrál 1. místo ve své kategorii. Úspěchy slavili i pejsci z Domova naděje v Krupce.

Prožili jsme zase jeden příjemný den v doprovodu našich opuštěných kamarádů, za což patří velký dík organizátorům výstavy, zvláště pak paní Horáčkové - předsedkyni LOZ Teplice. Škoda jen, že nás ke konci výstavy zradilo počasí. Snad si jen pobrečelo nad osudy opuštěných a týraných zvířátek.

Fotogalerie:

Frigo: Tak kdy už tam budeme?


Bárt: Na cestování II. třídou, docela dobrý!

Robin: Jak to asi dopadne?


Bondy: Ale ne, vyhrát měla ta hezká fenka.


Frigo 1. místo Kategorie velcí


Bárt 2. místo Kategorie střední


Naše úlovky:


Eva Treschelová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
20. 04. 2024
13:28