Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Mezinárodní výstava koček Ústí nad Labem 2005

Ve dnech 20. a 21.8.2005 proběhly v Ústí nad Labem 6. a 7. mezinárodní výstava koček FIFe. Stejně jako minulý rok se i letos do Kulturního domu chemiků sjeli nejen vystavovatelé ušlechtilých koček z různých koutů Evropy, ale i kočky ke kterým nebyl osud zrovna laskavý a které se ocitly bez domova. Kromě našeho útulku zde byli se svými svěřenci Soukromý útulek Bona, Městský útulek Děčín a Číča Litvínov. Útulky Bona a Číča bohužel nejsou financovány městem, o to více jsou závislé na darech a podobných akcích.

Náš útulek reprezentovali tři fešáci: Vlastík, Mourínek a Jáchym. Jáchym byl v kleci dost znuděný a nehodlal se věnovat návštěvníkům, Mourínek se zpočátku trochu bál, ale pak se přece jen nechal hladit a chovat. Zato Vlastík, ten byl ve svém živlu, předváděl se, mazlil se a vrněl. Skoro se nám nechtělo věřit, že to byl ten samý kocour, který se k nám dostal velmi zubožený, na pokraji smrti, a že jsme mu dávali jen malé šance na přežití. On však statečně bojoval a zvítězil. Svou radost do života nám všem dával patřičně najevo. Všichni jsme doufali, že i Vlastík najde nový domov, ale zároveň jsme věděli, že se nám po něm bude nejvíce stýskat.

Troufnu si říct, že jsme byli úspěšní. V sobotu našel domov Jáchym, v neděli pak Vlastík s Mourínkem. Kromě toho si přijeli zájemci pro dvě koťátka přímo do útulku. Také jsme dostali jak finanční dary od návštěvníků (které jsme proměnili v krmivo pro kočky), tak materiální dary v podobě steliva od firmy Kitty a krmiva pro kočičky i pejsky od firmy Bono. Tímto bych chtěla jménem všech poděkovat jak lidem kteří přispěli, tak i organizátorům výstavy.

Je hezké, že se mezi výstavními šampióny najde místo i pro obyčejné "mourky a strakáče" nejasného původu, kteří se ocitli v nouzi. I když nebudou oslňovat porotu na pódiu ani nebudou sbírat tituly, potřebují i oni lásku a péči. Ústecký svaz chovatelů koček jim dal šanci. Tato výstava tak byla opravdovým sjezdem milovníků koček. Vždyť milovat kočky, znamená všechny bez rozdílu.


Eva Treschelová

Fotky z výstavy:

1 - Útulek v akci

2 - Vlastík, naše SuperStar

3 - Jáchym

4 - Mourínek: "Vemte si mě!"

Eva Treschelová

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
03:32