Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Psi z útulku jsou televizními hvězdami

Jan Vraný - Ústecký deník - 9.2.2005

Cyklus Chcete mě na ČT začala před deseti lety uvádět nejprve zpěvačka Marta Kubišová sama, později se v moderování začala střídat se Zdeňkem Srstkou.

Do Ústí televizní štáb zavítal potřetí. Podle scénáristky pořadu Jany Zvoníčkové Česká televize připravuje již 471. díl, tentokrát pod taktovkou režiséra Luďka Ausobského. V třeskutém mrazu Zdeněk Srstka včera odpoledne na louce před útulkem nabízel psy.

"Tento díl má hlavní téma zvířata ve filmu. Proto jsme přijeli do Ústí, kde se před lety natáčel film Dva lidi v zoo. V zahradě jsme natáčeli první část dílu a když už jsme byli zde, rozhodli jsme se pro nabídku psů právě z ústeckého útulku," zdůvodnila přítomnost štábu na Severní Terase scénáristka Zvoníčková.

O tom, že natáčení upoutávek a nabídek psů není žádný med, se štáb přesvědčil vzápětí, když musel některé záběry opakovat i šestkrát. Někdy totiž kolem prošel nevítaný host, jindy projelo auto a pak zase vlezl například do záběru mikrofon. Naopak s poslušností nabízených pejsků byli filmaři opravdu spokojeni.

"Jsou to hotové televizní hvězdy," poznamenal režisér Ausobský na adresu jindy ne příliš poslušných huňáčů.

Spokojen byl také kaskadér a moderátor Srstka, který se prý do Ústí vždy rád vrací.

"Hrával jsem před lety v Činoherním studiu na Střekově. Na Ústí mám jen dobré vzpomínky, zvláště na herce - kamaráda Františka Sysla. Práce se zvířaty je moc zajímavá. Jsem rád, že s Martou mohu uvádět tento pořad. Ta opuštěná zvířátka mě nutí pohlížet na život úplně jinak. A já si dnes život bez pejsků snad ani nedovedu představit," konstatoval Srstka. Sám chová čtyři pejsky, z nichž dva si vzal z útulků.

"Neměl jsem to srdce je tam nechat. To je ostatně můj úděl. Vždy, když někde vidím opuštěné zvíře, nejraději bych si je hned odvedl domů," řekl moderátor pořadu.

Čtrnáctiminutový pořad bude vysílat ČT1 v sobotu 26. února od 11.30 hodin, reprízovat jej bude ČT2 v pondělí 28. února.



 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
09:38