Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Pražský voříšek 2004

V sobotu 29.5. jsme se vypravili již počtvrté na tuto výstavu. Tentokrát jsme neměli obavy z počasí, neboť nám slunce ukazovalo vlídnou tvář, ale z cesty. Měli jsme totiž jet po prvé metrem.

Na štěstí jsme to zvládli bez problému, až na to, že jsme si zapoměli označit lístky na Metro v hale. Marně jsme ve voze hledali strojek na označení lístků a nezbylo nám než jet načerno. Děvčata z toho měla legraci, ale já se přiznám, že já jsem měla strach. Špatně by se vysvětlovalo, že v našem městě je to jinak.

Když jsme přijeli na místo čekala nás již paní Dubnová se synkem. Měli zájem adoptovat naši Vikinku. Než se rozeběhlo posuzování tříd, setkali jsme s našimi bývalými svěřenci Trininou a Benem. Měli jsme z nich obrovskou radost a hlavně jsme byli štastní, že jsou s nimi noví majitelé spokojeni.

Ve třídě nízkonozí psi nás zastupoval Alík. Získal známku výborný a obrovský obdiv paní rozhočí pro jeho originální postoj předních končetin.

Ve třídě vysokonozí psi náš útulek zastupoval Jamie a Brit. Získali známku velmi dobrou, protože se jim moc nelíbila prohlídka varlat. Ani jem se nedivila, neboť byli asi týden po kastraci.

Ve třídě vysokonohé feny jsme měli dva zástupce Maxinku a Viki. Maxinka získala známku výbornou a Vikinka skončila na stupních vítězů. Získala titul vítěz třídy - výborná 1. Krom toho získala se svým psím kolegou titul nejkrásnější pár výstavy. Její největší výhrou ovšem bylo, že našla nový domov, který jí ze srdce přejeme. Hodně štěstí Vikinko!

Poslední třídou byla třída senoirů. Náš 15letý senoir český voříšek Bondie nastoupil do kruhu a bez záváhání zvítězil a získal titul - vítěz třídy seniorů - výborný 1. Bondie si odvážel domů nádherný pohár a spoustu laskomin, šampónů i granulí.

Pak následovaly různé zajímavé soutěže jako je pes šikula a podobně. Výstavní den skončil. Pro nás to znamenalo cestu domů a pro Viki cesta do nového domova. Snad se zase za rok v Praze uvidíme.

Cesta metrem na nádraží proběhla bez potíží. Hlavně při těchto, pro naše pejsky nezvyklých cestách a městské fregvenci, se ukázalo, jak je mají děvčata ráda a jak jim jejich čtvernozí kamarádi bezmezně důvěřují. Dorazili jsme na nádraží a zjistili, že nám vlak před pěti minutami ujel. Další jel až za dvě hodiny.

Uložili jsme si věci do úschovny a šli jsme se podívat po Praze. Na Staroměstské náměstí a na orloj. Viděli jsme Karlův most a všichni jsme se tam společně vyfotili. Náš čas se pomalu chýlil a bylo nutno jít na vlak.

Cesta uběhla ve společném povídání o celodenních zažitcích. Domů jsme dorazili okolo 19. hodiny. Zbývalo nakrmit naše pejsky, zápis do útulkového deníku a hurá domů!


Libuše Dobrovolná

 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
28. 03. 2024
21:32