Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Vánoční poděkování

Vánoce jsou svátky pohody a klidu. Člověk je v této době daleko citlivěji naladěn a vzpomene si i na ty, kteří nemohou strávit svátky se svými nejmilejšími.

Tento předvánoční a vánoční čas u nás v ústeckém útulku mám velmi ráda. Vše začíná tím, že děvčata vyzdobí okna a připraví malý stromeček. Z domova si donesou různé cukroví.

Již týden před Vánocemi, přicházejí děti z různých škol a přinášejí dárky pro opuštěné pejsky a kočičky. Dárky jsou různé, podle možností každého, ale každý velmi potěší. Na štědrý den tu panuje slavnostní nálada a taky trochu blázinec. Od rána přicházejí lidé a nosí dárky pro naše svěřence. Mezi tím se pletou děvčata, která si dávají mezi sebou dárky.

I krmení mají všichni pejsci a kočky slavnostní. Každý dostane konzervu a spoustu laskomin, protože každý kdo přichází, jim chce něco dát. Ať už to jsou kostičky, piškoty nebo různé psí pochoutky. Osobně si myslím,že končí všichni absolutně přesycení. Tato trochu bláznivá a sváteční atmosfera panuje až do Nového roku.

Já osobně bych vám všem, kteří k nám přicházíte, chtěla za nás všechny poděkovat. Není důležité jak veliký je dar, se kterým přicházíte. Je ale krásné, že myslíte na ty, kteří se ne vlastní vinou ocitli na ulici.


za kolektiv Městského útulku
L. Dobrovolná


 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
29. 03. 2024
11:53