Logo centra
 
Centrum pro zvířata v nouzi - při ZOO v Ústí nad Labem
 
 
Útulek na "Pálení čarodějnic" v Chabařovicích

Pálení čarodějnic
aneb Co nachystal North Music v Chaba?

Dne 30. dubna 2003 v Chabařovicích na koupališti se zástupci městského útulku pro opuštěná zvířata v Ústí nad Labem účastnili akce Pálení čarodějnic pořádané radiem North Music. Naše účast byla veliká – Zuzka s Nellinkou, Míša s Lakýskem, Péťa s Beníkem, Martina s Mikeškem, Eva s Kerynkou a Lucka s Dinuškou. Jako pomocnice tam ještě byly: Gabča, Petra, Terezka, Jana a Verča. Nechyběli ani webmaster stránek a další přátelé pejsků.
Byli jsme tam ukázat naše svěřence lidem, kteří možná ani neví o tom, že vůbec nějaký psí útulek v Ústí existuje. Také pokud by někdo chtěl kamaráda k rozveselení života, mohl si vybrat buď z pejsků, které jsme měli s sebou nebo jsme mu my řekli o pejskovi, který by se k němu hodil a je právě v útulku. U našeho stánku se mohl kdokoli informovat o činnosti útulku, na cokoliv se zeptat a prohlédnout si naše fotoalba.
Pokud máme napsat něco o samotné akci – Pálení čarodějnic, měli bychom asi uvést, že v areálu koupaliště byla k dispozici celá řada atrakcí – kolotoče, střelnice apod. Pro návštěvníky také množství stánků s občerstvením (v obsluze jste mohli poznávat řadu personálu restaurace Doma) a doprovodný program na pódiu rádia North Music. Odpoledne akci zahájil průvod čarodějnic od radnice města Chabařovice. Poté následovala soutěž Miss čarodějnice, určená pro mladší návštěvníky, kterou ve večerních hodinách doplnila podobná soutěž určená dospělým. Vítězka získala zájezd. Malé i velké čarodějnice, které tam také byly, vypadaly hrůzostrašně. V podvečer byl slavnostně zapálen velký oheň na kterém shořely vycpané náhrady za přítomné čarodějnice a tím jsme se definitivně rozloučili se zimou.
Naše účast nebyla jen jakousi atrakcí v prostoru mezi diváky, ale dostali jsme prostor pro představení samotného útulku, stejně jako pejsků, které jsme vzali s sebou. V půl šesté jsme vyšli na pódium a Lucka naše vystoupení doprovodila slovem. Za dobrý nápad považujeme nabídku procházky s pejsky pro přítomné návštěvníky. Když už pomalu všichni scházeli z pódia, jeden z moderátorů tuto nabídku mikrofonem vyhlásil a v tu chvíli se jakoby s dětmi roztrhl pytel a my téměř neviděli své svěřence až do doby, kdy jsme odjížděli. U stánku, kde jsme sídlili, byla také kasička na peněžní příspěvky pro útulek. Lidé byli laskaví a celkem jsme vybrali něco přes 430,- Kč. Účast útulku jsme na této akci ukončili kolem osmé hodiny a odvezli pejsky zpět do jejich, věříme, že dočasného domova. Přijďte se na ně podívat, když ne osobně, tak alespoň na webové stránky útulku (www.utulek-ul.cz).
Závěrem snad jen takovou perličku: Několik dětí, které venčily Beníka nám řeklo, že měly doma taky takového pejska, a že jim utekl někdy v době okolo povodní. Shodou okolností se Ben do útulku dostal také v této době. Někdo si řekne, že je na světě tolik si podobných psů, náhodná shoda málo pravděpodobná - Ben má totiž každé oko jiné (jedno modré a druhé hnědé) a ke všemu má černý kožíšek, ve kterém má menší počet bílých chlupů. Takže takových pejsků nemůže být velká řada. Je zde také možnost, že Ben je pouze bratříček onoho ztraceného pejska, ale nebylo by snad hezké, kdyby se tato rodina ujala i Bena?
FriZu, Bruto

(psáno pro školní časopis TlachaPost při Gymnáziu Stavbařů v ÚL)


 
Kontakt do útulku: utulek(zavináč)utulek-ul.cz
Kontakt na správce stránek: webmaster(zavináč)utulek-ul.cz
18. 04. 2024
17:34